МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА

            За господина министра, проф. др. Жарка Обрадовића

 

 

                                                                                                          Б е о г р а д

                                                                                                          Немањина бр. 24

 

ПРЕДМЕТ: Извештај са  састанка у Амстердаму

 

            Поштовани господине Министре,

овим путем Вас обавештавам о веома успешном наступу наше делегације на скупу Удружења директора школа Европе, која је била у саставу Дејан Недић, председник Скупштине нашег Друштва и Игор Бем, члан Скупштине нашег Друштва.

            Наиме, урадили смо две веома значајне ствари, како за наше Друштво, тако и за нашу Државу.

            Прво, учланили смо „Друштво директора школа Србије“ у Удружење директора школа Европе, ткз ESHA (European School Heads Assocation), и то као потпуно равноправне чланове са свим земљама Европе, а не само Европске уније.

            Друго, одбили смо децидирано и веома оштро, учлањење делегације Косова (која није била на овом састанку, али су је планирали на следећем) у ово Удружење, и за то добили подршку делегација земаља Региона (Црне Горе, БиХ, Хрватске и Словеније, а Македонија се није појавила, али знајући њихов став од пре, и они би то подржали, сигурно). Челни људи ESHA су наш јасан став усвојили и прихватили.

            Ми смо на овом скупу, све присутне упознали са радом и циљевима нашег Друштва, и посебно истакли, добру сарадњу са нашим Министарством, што немају поједине земље Региона и Европе.

            На овом састанку, наша делегација је аплицирала за домаћина Регионалног састанка (кога чине земље Југоисточне Европе) 2015. године, а прихватили учешће на Регионалним конференцијама 2013. године у Црној Гори и 2014.г. у Хрватској.

            Уједно смо уговорили за почетак јуна ове године, посету „Удружењу директора школа Словеније“, а ми ћемо им исту узвратити.

            Посебно напомињем, да сам у личном контакту, усменим извештајем, о свему обавестио Вашег помоћника, уваженог господина, др. Зорана Костића.

            Уз наду да ћемо заједничким снагама допринети успешном статусу директора школа, који ће бити посвећени увек и трајно, улози лидера у својим школама, и тиме допринети побољшању образовног система наше земље, срдачно Вас поздрављам.

                                              

                                       Председник Скупштине "ДДШС"
                                        Дејан Недић, дипломирани економиста