УВАЖЕНИМ ЧЛАНОВИМА НАШЕГ ДРУШТВА

 

ПРЕДМЕТ: Извештај са  састанка у Амстердаму

 

            Поштоване колеге,

овим путем Вас обавештавам о веома успешном наступу наше делегације на скупу Удружења директора школа Европе, која је била у саставу Дејан Недић, председник Скупштине нашег Друштва, директор Друге економске школе из Београда и Игор Бем, члан Скупштине нашег Друштва, директор Економске школе из Суботице.

            Наиме, урадили смо две веома значајне ствари, како за наше Друштво, тако и за нашу Државу.

            Прво, учланили смо „Друштво директора школа Србије“ у Удружење директора школа Европе, ткз ESHA (European School Heads Assocation), и то као потпуно равноправне чланове са свим земљама Европе, а не само Европске уније. Том приликом смо представили рад и циљеве нашег Друштва, и  успоставили  контакте са многим руководиоцима Удружења широм Европе. Разменили смо искуства, идеје, размишљања и оставили изузетан траг  на овом скупу.

            Друго, одбили смо децидирано и веома оштро, учлањење делегације Косова (која није била на овом састанку, али су је планирали на следећем) у ово Удружење, и за то добили подршку делегација земаља Региона (Црне Горе, БиХ, Хрватске и Словеније, а Македонија се није појавила, али знајући њихов став од пре, и они би то подржали, сигурно). Челни људи ESHA су наш јасан став усвојили и прихватили.

            На овом састанку, наша делегација је аплицирала за домаћина Регионалног састанка (кога чине земље Југоисточне Европе) 2015. године, а прихватили учешће на Регионалним конференцијама 2013. године у Црној Гори и 2014.г. у Хрватској.

            Уједно смо уговорили за почетак јуна ове године, посету „Удружењу директора школа Словеније“, а ми ћемо им исту узвратити.

            На првом следећем Управном одбору, упознаћемо чланове истог и усменим путем о свему, а они ће Вам када буду у прилици то и пренети.

           

                                              

                                                                                                         Председник Скупштине „ДДШС“

 

                                                                                  Дејан Недић, дипл. економиста