Извештај о посети и представљању „ДДШС“ у Лепосавићу, директорима са Косова и Метохије

 

На основу закључка са IX редовне седнице УО“ДДШС“ одржане 27.10.2018. на Борском језеру и на позив члана „ДДШС“, колеге Драгана   Радовановића, директора ОШ“Вук Караџић“ из Сочанице (општина Лепосавић), делегација „ДДШС“ , председник УО Иван Ружичић и члан „ДДШС“ и члан НПС-а, Владан Ницовић, су били у радној посети и присуствовали свечаној Академији поводом 100 година постојања ОШ“Вук Караџић“ из Сочанице, 8.11.2018.

На Академији која је уприличена у Дому културе у Сочаници, у непосредној близини школе, између осталих, Иван Ружичић, председник УО се обратио присутнима и у име „ДДШС“ честитао јубилеј директору, запосленима, ученицима и њиховим родитељима. Такође, колега Владан Ницовић је директору школе Драгану Радовановићу уручио поклон УО“ДДШС“ за школу, реплику „Вујанског крста Патријарха Павла“ , са посветом УО“ДДШС“.

По завршетку Академије организован је састанак са 12 директора вртића, основних и средњих школа са Косова и Метохије, који су упознати са радом „ДДШС“ и позвани да се , уколико нису, учлане и активно укључе у рад Друштва.

Веома је важно истаћи да на прослави 100 година школе „Вук Караџић“ из Сочанице, поред представника Канцеларије за Косово и Метохију, „ДДШС“ је било једина институција из Србије која је присуствовала овом догађају и похвалила изузетне напоре колектива школе на челу са директором, које чине на ширењу знања и културе на овим просторима.

Сматрам да је задатак који је поставио УО у потпуности извршен и напомињем да колега Ницовић и ја носимо изузетно лепе утиске и сазнања из ове посете.

 

У Чачку, 9. новембар 2018.год.

Извештај сачинио:
Иван Ружичић, професор
Председник УО“ДДШС“

 

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12