Обавештење  за чланове „Друштва директора школа Србије“

На седници  УО“ДДШС“  која је одржана 5. фебруара 2015. у Нишу,УО је донео одлуку да се сходно Акционом плану рада УО „ДДШС“ у марту месецу одржи редовна Скупштина „ДДШС“ и стручни скуп. Предложено је да се та два догађаја обједине и буду у другој половини марта  и да се одрже у просторијама Универзитета  Сингидунум у  Београду.

На дневном реду Скупштине, између осталог,  биће извештај о раду  УО“ДДШС“ у периоду од 7.12.2013. до  марта 2015, извештај Надзорног одбора о финансијском пословању и избор два члана УО из ВојводинеУО је предложио да тема стручног скупа  буде „Положај и улога  директора школа у  образовно-васпитном систему“. Предлог је да се о овој теми  у првом делу директорима школа обрати  Др Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије, а у другом делу  би о овој теми  била дискусија  учесника скупа.

По закључку  УО, 10.фебруара  је упућено писмо за пријем делегације  УО“ДДШС“ Министру просвете и тај пријем је заказан за 9. март 2015. године. Тада ћемо имати  све детаље и одговор да ли ће  Министар просвете учествовати на овом скупу.

У том смислу, од 10. марта очекујте позиве за Скупштину и овај стручни скуп са свим  детаљима око дневног реда, сатнице и датума одржавања.

У Чачку, 27. фебруар 2015.

 Председник УО“ДДШС

Иван Ружичић, професор