Обавештење за чланове ДДШС – активности у октобру 2020.године

 

Поштоване колегинице и колеге,

После активности које смо имали у организацији рада наших школа на почетку ове школске године, које су успешно реализоване, желимо да вас обавестимо о плановима УО ДДШС за

наредни период.

Током октобра планирамо даљу децентрализацију рада Друштва, у смислу да у сваком региону организујемо мрежу координатора за Градове и Општине и да на тај начин проширимо базу наших активности и учинимо да благовремено уочимо проблеме са којима се суочавамо у свакодневном раду и да их заједнички решавамо. У том смислу, регион „Западна и централна Србија“ ће одржати свој састанак 8. октобра у Чачку, а колеге из региона „Београд“ су планирале свој састанак око 20. октобра. То исто ће учинити и колеге из региона „ Војводина“; колеге из из“Источе Србије са Косовом и Метохијом“ су то већ урадиле, тако да ћемо имати око 50-60 координатора за Градове и Општине, који ће активно учествовати у раду Друштва. Из ове базе биће формирани тимови који ће се бавити питањима која ће бити решавана у наредном периоду у сарадњи са МПНиТР.

Такође, за 15. октобар 2020. године је предвиђена седница УО ДДШС у Новом Пазару, где ће посебно бити организован састанак са директорима основних и средњих школа из овог Града у циљу њиховог упознавања са радом Друштва.

На седници УО која ће бити тада одржана биће разматрана организација IX стручног скупа који је требао да се одржи од 18. до 20. марта ове године, али је због познатих околности одложен за период од 18. до 20. новембра 2020. После овог састанка добићете детаљно обавештење о програму скупа, који ће, ако остане садашња епидемиолошка ситуација, бити одржан уз поштовање свих упутстава у мањим групама са истим програмом какав је био предвиђен у марту. Осим ове тачке, УО ће на седници у Новом Пазару разматрати и план израде Стратегије развоја ДДШС за период 2020-2024. која треба да буде завршена и усвојена на IX стручном скупу на Тари. Својеврсна јавна расправа ће бити покренута о овом питању и биће нам потребне нове идеје и предлози за правце развоја Друштва у наредном периоду које ће сви заинтересовани чланови достављати на мејл Друштва.

Планирамо да побољшамо сајт Друштва и да прецизирамо техничко-организационе активности, тако да ће октобар и новембар бити максимално посвећени томе, али и хитном нашем укључењу у решавање проблема издавања школског простора, питање норме радника и платних разреда, у којима морамо бити трећа страна, поред Министарства просвете и синдиката, с обзиром на улогу и одговорност коју имамо.

Пред нама је пуно задатака и обавеза, али је најбитније да сачувамо здравље свих нас, наших ученика и запослених, и то ће бити основни услов да би уопште могли све ово што смо планирали да остваримо.

У том смислу, свим члановима ДДШС желимо успех у раду и добро здравље.

 

Председник Скупштине ДДШС

Дејан Недић, професор

                                                                                                    У име УО ДДШС

                                                                                                     Председник УО ДДШС

                                                                                                          Иван Ружичић, професор